ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΨΟΓΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Αν υπάρχει πρόβλημα με το κατέβασμα κάποιας ταινίας γράψτε σχόλιο και θα διορθωθεί άμεσα

Choutbox

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ TORRENT

Πως να κατεβασετε ταινιες απο το blog
 


Κατ'αρχάς μολις κατεβάσετε την ταινία και τους υποτιτλους (και τα δυο αρχεια να ειναι στον ίδιο φάκελο να κοιταξετε να εχουν το ίδιο όνομα και αν δεν εχουν καντε αντιγραφη του ονοματος απο την ταινια στους υποτιτλους.Και αυτο το κανουμε για τον εξης λογο:Οταν παταμε την ταινια να παιξει με οποιονδηποτε Player, να φορτωνουν αυτοματα και οι υποτιτλοι.Αν εχετε οποιαδηποτε απορια στειλτε μου μηνυμα 


Όπως όλα τα p2p έτσι και το Bit Torrent χρειάζεται ένα client πρόγραμμα για να λειτουργήσει. Παρακάτω προτείνονται μερικά.
Βάλαμε τον client και πάμε να αρχίσουμε το download. Πως όμως?
Για να κατεβάσεις οτιδήποτε χρειάζεσαι για αρχή ένα αρχειάκι με κατάληξη .torrent το οποίο θα περιέχει το hash info του πραγματικού αρχείου καθώς και την πληροφορία για τη διεύθυνση του tracker που θα σε συνδέσει με τους κατόχους του.
Tracker είπαμε?
Είναι ας πούμε ο server που στήνεται για να μπορέσετε να βρείτε users για να κατεβάσετε το αρχείο που θέλετε. Δεν περιέχονται σε αυτόν τα πραγματικά αρχεία απλώς η πληροφορία για τους seeds και τους peers και αυτό είναι που εξασφαλίζει και νομικά την τεχνολογία BitTorrent.
Που βρίσκουμε τα αρχεία torrent?
Μπορούμε να απευθυνθούμε είτε σε ειδική μηχανή αναζήτησης όπως τα isoHunt και Mininova που έχουνε μια βάση με submitted torrents από πολλούς trackers, οι οποίοι όμως μπορεί να είναι open μπορεί να χρειάζονται και κάποιο registration, η οποία μεγαλώνει καθημερινά.
Η καλύτερη λύση πάντως που πιθανότατα εκεί καταλήγει ο καθένας τελικά είναι sites με δικό τους tracker τα οποία λειτουργούν με μέλη με free registration πάντα όμως.
Torrent sites και Share Ratio
Συνεχίζοντας από παραπάνω, στα sites αυτά θα βρείτε καλύτερες και πιο σταθερές ταχύτητες, καλά active torrents με πολλούς seeders με κάποιους κανόνες όμως οι οποίοι ουσιαστικά σας μαθαίνουν να ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ. Και εδώ έρχεται το share ratio. Προσθέτω ότι τα αξιόλογα τέτοια sites δέχονται μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων χρηστών ή λειτουργούν με invitations γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο τους leechers (χρήστες οι οποίο ενδιαφέρονται μόνο να κατεβάσουν και έχουν μηδενική προσφορά). Σε τέτοιες περιπτώσεις accounts από leechers διαγράφονται κάθε μέρα οπότε θα πρέπει να έχετε λίγο υπομονή και τύχη.
Share Ratio είναι ο λόγος του συνολικού όγκου δεδομένων που έχετε ανεβάσει με τον συνολικό όγκο δεδομένων που έχετε κατεβάσει από τα torrents που φιλοξενούνται στον tracker του site. Δηλαδή αν έχετε κατεβάσει 800mb και έχετε ανεβάσει 400mb το share ratio σας στο site είναι 400/800= 0.5. Βέβαια share ratio υπάρχει και ξεχωριστά για το κάθε torrent σας αλλά περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει το συνολικό. Τα site λοιπόν ζητούν από εσάς share ratio με τιμή τουλάχιστον κοντά στο 1 ή και παραπάνω δηλαδή να έχετε κάνει upload όγκο δεδομένων τουλάχιστον περίπου ίδιο με αυτόν που έχετε κάνει download ή παραπάνω. Σε αντίθετη περίπτωση συνήθως χρησιμοποιούν τον περιορισμό του Wait Time. Με αυτό υποχρεώνουν τον χρήστη να μην μπορεί να αρχίσει το download του αρχείου αν δεν περιμένει πρώτα ένα χρονικό διάστημα που αρχίζει από 12 ώρες στις περισσότερες περιπτώσεις και που αυξάνεται όσο μικρότερο είναι το share ratio του χρήστη.
Λ ο γ ι κ ή
Για αρχή πρέπει να καταλάβουμε πως η νοοτροπία του Bit Torrent είναι κάπως διαφορετική από τα άλλα p2p. Και για αρχή ΚΑΝΟΥΜΕ UPLOAD. Άμεσα ή έμμεσα όσο περισσότερο upload έχουμε τόσο μεγαλύτερο download μπορούμε να κάνουμε. Τι κάνουμε upload όμως? Το ίδιο το μη-ολοκληρωμένο αρχείο που κατεβάζουμε αρχικά. Τα κομμάτια δηλαδή που έχουμε ήδη κατεβάσει τα διαθέτουμε στους υπόλοιπους χρήστες.
Εδώ πρέπει να εξηγηθεί η έννοια των seeds και των peers που θα δείτε να είναι συνδεδεμένοι για το αρχείο που κατεβάζετε/μοιράζεστε. Οι seeds μεν είναι οι χρήστες που έχουν ολοκληρωμένο το αρχείο στο σκληρό τους δίσκο και δε το έχουν αφαιρέσει από τον client ώστε να μοιράζεται. Peers είναι οι υπόλοιποι users που κατεβάζουν εκείνη τη στιγμή το αρχείο από τους seeds ή από άλλους peers που έχουν διαθέσιμα τα κομμάτια που χρειάζονται.
Επίσης να θυμάστε ότι το Bit Torrent είναι φτιαγμένο για να μπορούμε να κατεβάζουμε μεγάλα αρχεία σε γρήγορες ταχύτητες και όχι για πολλά μικρά και μεγάλα αρχεία συγχρόνως οπότε είναι καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσει το ένα download μας και μετά να ξεκινήσουμε το επόμενο. Αν μες στον ενθουσιασμό μας βάλουμε 5-6 torrents να κατέβουν μαζί το πιθανότερο είναι ότι ο συνολικός χρόνος που θα κάνουν να κατέβουν θα είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που θα χρειαζόταν αν τα κατεβάζαμε ένα ένα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το upload.
C l i e n t s
Κυκλοφορούν αρκετοί bit torrent clients, πάντα freeware για όλα τα γούστα και μπορείτε να επιλέξετε ποιος ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας
mTorrent (uTorrent) (latest version 1.7.2)
Ο ελαφρύτερος και πληρέστερος client αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται στην έκδοση πλέον 1.7.2 και έχει προηγηθεί εξαγορά από τον κάτοχο και του BitTorrent Client (βλ. σχετική είδηση)
*Hint.. μετά την αγορά που αναφέρω έχει δημιουργηθεί ένα σούσουρο σχετικά με την πιθανότητα παρακολούθησης μιας και η BitTorrent inc έχει πιάσει φιλίες με την RIAA. Για τους ανησυχούντες μπορείτε να γυρίσετε σε μία stable release της 1.6 version (ανέβηκε στα TT Downloads)
ABC (latest version 3.1)
Yet Another Bittorrent Client . Γραμμένος σε Python, μια καλή λύση για πρώτη γνωριμία. Υπάρχει έκδοση και για LINUX
Azureus ή Vuse (latest version 3.0)
Γραμμένος σε Java που σημαίνει ότι για να τον τρέξετε χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτό : Java Runtime Environment. Είναι λίγο βαρύς σαν client αλλά αυτό αντισταθμίζεται από τη χρηστικότητα και τις επιλογές που προσφέρει
BitComet (latest version 0.9.1)
Αρκετά καλός, για μένα εξίσου αξιόλογος με τον Azureus, με ικανοποιητική παραμετροποίηση.
Bit Torrent (latest version 6.0 beta)
O original client. Εξέλιξη αυτού αποτελούν ο Bit Tornado και κατ’ επέκταση ο ABC και καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αυτούς. Στην καινούρια του έκδοση (βλ. σχετική είδηση) έχει παρουσιαστει βελτιωμένος με "δανεισμένα" αρκετά χαρακτηριστικά από το uTorrent αλλά χωρίς να απότελεί αυτό αφορμή για να τον προτιμήσετε.
Bit Tornado (latest version 0.3.18)
Ακόμα ένας καλός client με αρκετές επιλογές για τον καλύτερο έλεγχο του upload-download σας
Bit Lord (latest version 1.1)
Don’t know much really, just another client
G3 Torrent (latest version 1.01) και
BitSpirit (latest version 3.1.0.77) Δυο αξιοπρεπείς σε χαρακτηριστικά clients ακόμα που όμως περιορίζουν στο ελάχιστο το upload (η χαρά των leechers) πράγμα που είναι και ηθικά μη αποδεκτό (αντίθετο στις έννοιες file sharing και peer2peer) και δε θα βοηθήσουν πολλές φορές μιας και τα καλά sites με torrents δίνουν σημασία στο share ratio! Το κακό επίσης είναι ότι έχουν να βγάλουν νέα version εδώ και δυο χρόνια οπότε δεν αποτελούν και την καλύτερη επιλογή)
Tomato Torrent (latest version 1.5)
Client για MAC OS X χρήστες. Δεν το έψαξα παραπάνω λόγο απουσίας κατάλληλου εξοπλισμού.
eXeem
Υποστηρίζεται από το Suprnova.org (πρώην μηχανή αναζήτησης torrents) και υλοποιεί παραπλήσια τεχνολογία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάντως και για κανονικά torrents
Shareaza
All-in-one πρόγραμμα file-sharing
Bit Torrent Plugin
Για τον edonkey 2000 client
Μερικοί ακόμα clients:
TorrentTopia
BitBuddy
Turbo Torrent
XBT
T i p s
Προτείνεται η χρήση client που σας επιτρέπει να βάλετε εσείς όρια στο upload και το download. O λόγος είναι ότι αν αφήσετε το bittorrent να χρησιμοποιήσει όλο το διαθέσιμο bandwidth σας απλά θα το πάρει ΟΛΟ. Αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε άλλο σχετικά με internet εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή σας. Βέβαια αν αφήνετε τον υπολογιστή μερόνυχτα με τον client του bittorrent μόνο να τρέχει αδιάκοπα μπορείτε να μην βάλετε limitation στο download παρά μόνο στο upload και αυτό για να μη ξεφύγει υπερβολικά το upload σε βάρος του download σας. Δώστε του λοιπόν ένα λογικό όριο ώστε να γίνονται και οι δύο διαδικασίες χωρίς προβλήματα και όχι βέβαια κάποιο πολύ μικρό ή εντελώς κομμένο γιατί όπως εξήγησα παραπάνω τις περισσότερες φορές δε βοηθάει.
Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην εφαρμογή CFosSpeed που μπορεί να κάνει για εσάς αυτην ακριβώς τη δουλειά, δηλαδή για παράδειγμα να σας επιτρέπει να σερφάρετε άνετα όσο χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή p2p.
Αλλάξτε το port σύνδεσης του client από το default (6881 συνήθως) σε κάποιο άλλο όπως το 49153 γιατί το default είναι black-listed από πολλούς trackers.